جوز هندی

آرایه شناسی
فرمانرو: گیاهان
(طبقه‌بندی‌نشده): گیاهان گلدار
(طبقه‌بندی‌نشده): مگنولیان
راسته: مگنولی
تیره: Myristicaceae
سرده: Myristica
Species: M. fragrans
نام علمی
Myristica fragrans

.Houtt

درخت جوز بویا (در منابع طب سنتی جوز بوا) ( نام علمی:Myristica fragrans) یا درخت جوز هندی درختی از جنس درختان همیشه‌سبز است. از دانه‌ای که درون هستهٔ میوهٔ آن قرار دارد، به‌عنوان ادویه و طعم‌دهندهٔ غذا استفاده می‌شود. به این دانه؛ جوز هندی گفته می‌شود. هر دانه را از خارج، پوسته سختی به رنگ قهوه‌ای متمایل به خاکستری در برمی‌گیرد و شیارهای عمیقی دارد که با جدا کردن این پوسته، دانه آن ظاهر می‌شود

خواص جوز هندی

بی نظمی و درد قائدگی را رفع می کند.
تقویت کننده ذهن است. بدن را آرامش می دهد و سبب افزایش گردش خون می شود.
روغن آن از جمله ترکیبات مهم بیشتر داروهای تسکین دهنده سرفه است. ضمن این که در درمان سرما خوردگی  نیز موثر است.
برای درمان آسم مفید است
اصطراب و افسردگی را رفع می کند.
عفونت و بیماری های کلیه ای را درمان می کند.
خاصیت ضد باکتریایی و ضدعفونی کننده دارد که برای رفع کدری، چربی و چین و چروک پوست  مفید است.
ماده ای به نام مایریستیسین موجود در آن آنزیم های موجود در مغز را که در بروز بیماری الزایمر موثر است از بین می برد و برای بهبود حافظه مفید است.
مصرف مقدار کم آن نفخ معده را کاهش می دهد، به هضم غذا کمک می کند و اشتها را بهبود می بخشد.
در شل کردن عضلات موثر است.
مخلوطی از چند قطره روغن جوز هندی و عسل حالت تهوع ، سوءهاضمه و اسهال شدید را درمان می کند.
در طب هومیوپاتی، برای معالجه اضطراب و افسردگی به کار برده می شود.
در طب چینی برای درمان بیماری های کبد استفاده می شود. تقویت کننده کبد است و سموم کبد را دفع می کند.
برای تسکین علایم سرماخوردگی با کمی آب، آرد و پودر جوزهندی ضمادی تهیه کنید و روی پارچه کتان بمالید و روی سینه قرار دهید.
خستگی مفرط و  استرس را رفع می کند و قدرت تمرکز را افزایش می دهد.
مصرف مقدار کم آن نفخ معده را کاهش می دهد، به هضم غذا کمک می کند و اشتها را بهبود می بخشد
برای تسکین درد  مفاصل، عضلات، آرتریت، زخم و التهاب کمی از روغن آن را روی موضع بمالید.

مصرف آن مانع بروز سنگ کلیه  می شود.

برای بهبود بخشیدن به سیستم گوارشی کمی پودر جوز هندی را روی صبحانه خود بپاشید.
طرز استفاده از جوز هندی

پودر آن در تهیه ادویه‌ تركیبی یا به تنهایی در غذاها استفاده کنید